Assalamualaikum and Welcome to my blog, online .May you be showered by Allah's blessings! :D | Follow or Dashboard

Friday, 27 January 2012

Tutorial Tukar Nama di Facebook walaupun dah Limited

Greeting Text
Assalamualaikum, panjangkan tajuk tutorial saya? sebenarnya tutorial ini juga direquest oleh Admin Fienaz jugak. Ni haaa > Sebelum kita buat benda ini semua marilah kita sama-sama membaca bismillah terlebih dhulu :) Dah cubalah. InsyaAllah jadi.

sebenarnya saya pun taktahu macam mana nak tukar nama although it has been limited tapi saya tengok dekat  BBB dan saya cuba search google dan tuto ni full credit to : Mr Google terima kasih :D

Macam biasa > Log in dan pergi dekat account settings pilih nama lama. Ingat,kan?
Cmni haa
Oh ya! Sebenarnya acc saya bernama Aisyah Nawi. Saya tak suka nama tu. Hehe dan membuat keputusan untuk menukar nama yang sebenarnya :')
Tukar nama dulu ya. lepas tu, pergi dekat link nih > http://www.facebook.com/hacked/

Dah? Klik continue tu je,
Klik Continue
haa, yang ni kena tukar ya :')
 dia kuar cmni -> 
haaa, yang ni la kena hati-hati. Tekan dekat CHANGE tu. Pastu tukar la :>
Dah? Dia keluar cmni,tak?
dah,kan? Cuba check jadi ke tak.

Waalaikummussalam :D

6 comments:

  1. salam.. sy dh ikut step tp dia tak mintak pon ruangan tukar nama

    ReplyDelete
  2. Salam sy dh ikut step... tp takde kuar pon step tukar nama... camane yea?? blh bantu?

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Wassalam. Tak menjadi? Ye, dulu pun saya tidak menjadi jugak. Saya buat berulang-ulang kali. InsyaAllah. Baca bismillah dulu ye.

      Delete
  4. ni awak hack fb org ke apa ??

    balas di :

    - shirawhatever.cbox.ws -

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Do comment ya. InsyaAllah I will reply :)