Assalamualaikum and Welcome to my blog, online .May you be showered by Allah's blessings! :D | Follow or Dashboard

Sunday, 8 January 2012

Tutorial Remove Powered by Blogger.

Greeting Text

Holla dan Assalamualaikum. Okey, saya cuba nak buat dua tuto pada hari ni sebab ada yang request dekat twitter :) Aqilah, sorry la Aisyah buat lambat. Aqilah taknak saya mention dia^^ Hihi, sokay :) Jom buat jom? Sebelum tu, tak tahu yg mane? Jom tengok >

faham dah? Jom buat >
Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates.
Cari code ni dengan - CTRL + F : 

<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'>

Jumpa tak? Kalau yang saya jumpa. Hihi.Yang true warna orange tu tukar kepada > false faham? jika tak faham rujuk ni ya ;)


okey, dh faham? Pastu pergi dekat design yg add a gadget tu, cari add a gadget Attribution 'Powered By Blogger'. jumpa? Awak semua remove la yg tu. Tak faham jugak? Mehh nak tunjuk



Dah siap! Alhamdulillah ;)
                











May Allah bless :)


2 comments:

  1. xleh remove la.knp ye??still ade lg powered by blogger.

    ReplyDelete
    Replies
    1. try skli lagi. Jangan putus asa :D

      Delete

Assalamualaikum.
Do comment ya. InsyaAllah I will reply :)