Assalamualaikum and Welcome to my blog, online .May you be showered by Allah's blessings! :D | Follow or Dashboard

Monday, 23 January 2012

Tutorial Gambar Membesar bila Disentuh

Greeting Text
Hai *V* okey, sebenarnya tuto ni direquestkan oleh Admin Fienaz di twitter :) Sebenarnya saya takpernah buat benda ni, tapi cuba godek-godek dan saya full credit this tuto to > Kak Nur Farah. Thanks a lot akak :D
Okey, just follow ya? Tak faham tanya :D

sebelum tu, mungkin awak semua tertanya, mcm mana membesar? Mcm ni ye.



SEBELUM>

SELEPAS :-
okay, dh terang,kan? Nak buat. Ayuh! Hehe

Sign in > Design > Edit HTML
cari code ni dengan ctrl+F ya?

<head>


jumpa, great job! :D pastu copy code ni dan pastekan dekat bawah code <head> ya?

<style>
    .post img:hover {
    -o-transition: all 0.3s;
    -moz-transition: all 0.3s;
    -webkit-transition: all 0.3s;
    -moz-transform: scale(1.2);
    -o-transform: scale(1.2);
    -webkit-transform: scale(1.2); }
    </style>

cee preview pastu kalau puas hati barulah save template,ya? :D 
Waalaikummussalam :)

2 comments:

Assalamualaikum.
Do comment ya. InsyaAllah I will reply :)