Assalamualaikum and Welcome to my blog, online .May you be showered by Allah's blessings! :D | Follow or Dashboard

Thursday, 15 December 2011

Doodles Percubaan

Greeting Text
Bismillahirahmanirrahim :) Apa khabar?  Hari ni saya sangat seronok, fun, مرح, diversión. Haha, ok saya setakat tu je kot nati saya sambung balik,haha. Saya memang happy harini sebab saya sudah dapat photoshop cs3. Alhamdulillah. Dari mana ambil? Ayah saya pergi khursus pasal photoshop dan buat balik photoshop sekali. Ayah saya juga bawa balik semua note pasal photoshop dan memang hebat! Hehe, pada waktu ni saya cuba nak buat doodles. Haha, pada mulanya saya bukak FB dan ada notifications yang Faqihah Husni telah posted dekat group BBB :) Saya tengok Kihah buat doodles yg sangat comel. Saya mencuba nasib dngn mendownload paint tool SAI. Saya memang taktahu apa fungsi semua benda tu. Saya meminta bantuan Mr Google dan Mr Google telah menemukan saya dengan blog akak seorang neh. Memang useful dan saya guna sebaik mungkin. haha, terima kasih bbyk dan sekarang saya dh tahu fungsi.Alhamdulillah, saya dh cuba beberapa kali dan hasilnya memang buruk tapi ia membuatkan hati saya ceria. Doodles saya memang tak awesome macam bloggers yang lain,  yang memang orang akan ambil punya.Nak tgk ke? Takpayah kot. Tapi tangan ni yang menggatal nak pi tunjuk. Jangan ambil ye :) Tapi saya hanya untuk sampai percubaan yg ketiga :D

Percubaan pertama - 


Percubaan kedua - 
Dan percubaan ketiga-

Haa, cmne? Semua neh saya mmg saya gunakan Paint Tool SAI tapi saya juga menggunakan photoshop cs3. Saya baru nak berjinak-jinak dulu. Memang buruk,kan? Tapi PRACTICES MAKES PERFECT  Haha, apepun Alhamdulillah lah. Kakak saya tergelak besar tgk doodles ni. Haha, memang patut pun. Oklah, Waalaikummussalam :)

9 comments:

  1. percbaan prtama cntik.. keep it up aww :D

    ReplyDelete
  2. Yup, yang pertama kiut je. Like like :D

    ReplyDelete
  3. Huyoo lawalah :) Boleh buatkan syada punya satu , Hihi

    ReplyDelete
  4. @syada lawa? Lawa ape syada oi. Hehe :D

    @fathiyyahISMAIL Hehe, terima kasih :D

    ReplyDelete
  5. mata tu ok dah... berlatih lg biar garisan lg smooth... n klu bleh pakai brush yg size nya kecik sket ntuk wat line tu...
    mula2 mmng cmni.. bnykkan rujuk gmbar2 kartun lain.. bila dh biasa nnti okla

    ReplyDelete
  6. @keri ikhwan Terima kasih untuk sdikit nasihat :D Ia amat berguna untuk ana,

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Do comment ya. InsyaAllah I will reply :)