Assalamualaikum and Welcome to my blog, online .May you be showered by Allah's blessings! :D | Follow or Dashboard

Saturday, 8 October 2011

Freebies : Header Bersambung

Greeting Text
Hari ni saya nak buat header bersambung.
Jadi , siapa nak tolong komen dan kredit :)
A million of thanks*
maaf , jika ia tidak menarik perhatian awak semua :)

Header bersambung 700x300


*save as PNG FILE ye :)

Okay , tak bersambung? Try buat tuto ni pulak ye :)

Sebelum nak buat header bersambung dengan blog ne, pastikan header tu transparentlah dulu dan , takda apa-apa yang mengacau belakang header tersebut. Kalau belum transparent lagi, meh sini nak ajar.

1. Pergi dashbord Design Edit Html
2. Cari code /* Header
3. Paste code dibawah ini di atas code /* Header

.header-outer, .content-inner { background-color: transparent; }
.main-outer, .tabs-outer { background-color: $(content.background.color);}
.tabs-inner .widget ul { margin: 0px -15px;}
.content-inner{padding: 0px;}
*Code ini turut memberi kesan kepada footer anda ya :)

Tolong ! Nak , komen & credit ye! :')


25 comments:

  1. Sy amek ek ! Btw tq cntik sgt-2 :D

    ReplyDelete
  2. camne nak amek ? tolong ajarr .. saya ni kureng ckitt

    ReplyDelete
  3. @Aina Nur Adhilah drag benda tu dekat new tab and save image ya :D

    ReplyDelete
  4. nur ambik n nur edit2 sikit xpe kan..hee

    ReplyDelete
  5. @mimie_za um, tapi tak galakkan sangat sebab sehodoh-hodoh design saya itu tetap menjadi collection saya.

    ReplyDelete
  6. tq!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dh jadi dah blog brsambung dngan header.. dah sebulan carik tapi tak jumpa2.. kat sini je rupanya.. klau tahu takyah carik jauh2.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama kasih:) InsyaAllah nanti saya buat yang lain punya ye ^^

      Delete

Assalamualaikum.
Do comment ya. InsyaAllah I will reply :)