Assalamualaikum and Welcome to my blog, online .May you be showered by Allah's blessings! :D | Follow or Dashboard

Tuesday, 13 September 2011

Tutorial Download font2 Yang Comel .

Greeting Text
Hari ni saya nak buat tuto download font2 yg comell ..
kebiasaanya saya gunakan font2 tersebut untuk tulisan header saya ..
Jadi? Jom download font2y yg comell .
TAPI!! perhati dengan btul2..
takut salah langkah yeaa.

Mula2 kita pergi dekat web  SINI ..
Carilah font2 yg comel2 ..
Dah jumpa font yg menjadi kegemaran? Ok , tengok gmbr bwh ni , okayy ?


Okay , nampak? CLICK shj font anda yg anda inginkan ..
sesiapa yang menggunakan MOZILLA FIREFOX dia akan keluar gmbr kat bwh ni kan??
SEBELUM tu , anda SAVE FILE dulu okayy ?



okayy , pastu pergi dekat file downloads anda yg dekat komputer anda la yeaa.
seperti gmbr dibwh!


Okay , click kan file tersebut dan search font yang anda download tadi ,
 contohnya yg sy download td adalah CHERI , kan?
Okay2 , tgok gmbr kat bawah (:
 dah jumpa font yang anda download tadii ?
Okay , right click dan tekan EXTRACT HERE ..
Takk faham? Rujuk gmbr di bwh yea. .



Okay , dh faham kann ?
okay , pastu dia keluar cm gmbr di bawah ni yea..

okayy .. copy yang di extract tadi
Contohnya yang CHERI___ tu , okayy ?
dan pergi dekat My Computer ..
Search dekat address dan tulis C:\WINDOWS
okay2 , jangan bimbang  tengok gmbr dibawah ini okayy ,.

 
 Okay , nanti dia akan keluar cmni :


Click sprti gmbr rajah di atas , okaayy?
Pastu pastekan shjlah CHERI___ tadii.. (:
Senang kan??

Tgok la kat photoscape , ad tak font tuu ?
Msti ad kann ? Jika anda tidak dapat download font tadi ,
sila download Di SINI!
Okaayyy ? Dahh tamat tuto ni ..

Sebarang pertanyaan boleyy la komen yeaaa.

-Wassalam-


0 comment:

Post a Comment

Assalamualaikum.
Do comment ya. InsyaAllah I will reply :)